Šetnja MALO MJESTO VELIKIH SKULPTURA

Ovu subotu, 6.11., u 15:15 sati u organizaciji Jane’s Walk Zagreb County krećemo na šetnju Jakovljem. Nalazimo se pri Finguli, čekamo one koji će doći autobusom iz Zagreba, pa krećemo ulicom u kojoj je prije stoljeće i pol bilo čak 53 kleti! Prošetat ćemo do do kapele koja je sagrađena prije 111 godina na mjestu na kojem su se kapelica i groblje nalazili i prije 1630. godine. Usput ćemo vidjeti stare drvene kuće, zdence, ulice… saznati ćete ponešto o onima po kojima su ulice imenovane, o povijesti mjesta i stanovnicima kroz povijest. Zatim ćemo nastaviti do raspela kod kojeg se pruža prekrasan pogled do crkve Sv. Tri Kralja u Kraljevom Vrhu. Zatim nastavljamo prema dvorcu kroz pitomi zagorski pejzaž. Saznati ćete dosta zanimljivosti iz povijesti Jakovlja – od prvog spominjanja 1340. godine, sudjelovanju stanovnika u seljačkoj buni, povijesti školstva, emigriranju preko 300 stanovnika u SAD, sudionicima svjetskih ratova i još mnogo toga. Šećer na kraju je, kao što ste mogli zaključiti iz najave, park skulptura i dvorac Jakovlje. Sve vas pozivam da dođete naučiti nešto novo, ali i da kao aktivni sudionici šetnje nas nešto naučite.

Cilj je da svi skupa sa šetnje izađemo s novim znanjima o našem kraju, a putnike namjernike upoznamo s ljepotama i povijesti Jakovlja.Vidite i sami da ruta kojom idemo nije zahtjevna i da bez problema mogu ići djeca i stariji.

Ovaj tjedan nema škole, a ni tjelesnog odgoja pa se svi možemo malo rekreirati. Najnovija prognoza najavljuje sunce. Treba vam samo dobra volja da izdvojite 2-3 sata. 🙂 Vidimo se?