Digitalni zavičaj predstavljen na Sedmom festivalu hrvatskih digitalizacijskih projekata (D-fest)

Digitalni zavičaj je predstavljen na Sedmom festivalu hrvatskih digitalizacijskih projekata (D-fest) koji je održan 27. i 28. travnja 2017. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Drugog dana predstavili smo naš projekt “Digitalni zavičaj” koji se bavi istraživanjem lokalnog identiteta jakovljanskog kraja.

D-fest

Ovogodišnji D-fest bio je posvećen širokom krugu tema iz područja digitalizacije, s posebnim fokusom na okupljanje metapodataka digitalizirane građe i njihovu interoperabilnost i otvorenost te izazove kreativnog korištenja digitalizirane baštine i metapodataka u području obrazovanja i znanosti, umjetničke interpretacije i komercijalnog iskorištavanja.

Na sljedećim poveznicama možete pogledati program, fotogaleriju i izlaganje.

‘Digitalni zavičaj’ je neposredno prije festivala uvršten u Hrvatski arhiv weba Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu! Svrha arhiva je preuzimanje i trajno čuvanje publikacija s interneta kao dijela hrvatske kulturne baštine. Ovime smo dobili priznanje vrijednosti našeg projekta koji će sada trajno biti pohranjen kao dio hrvatske kulturne baštine! To nam daje poticaj za nastavak rada i razvoj projekta!

D-fest

Ovim putem zahvaljujemo svima koji su do sada sudjelovali i koji sudjeluju na stvaranju našeg Digitalnog zavičaja!