Fotografije

Facebook stranica – Digitalni zavičaj – jakovlje.com svakodnevno objavljuje fotografije kako bi bio dostupan što većem broju osoba.

Fotografije su dostupne u fotogaleriji na sljedećoj poveznici: Fotografije – Digitalni zavičaj.

Fotografije korisnika su dostupne u fotogaleriji na sljedećoj poveznici: Fotografije – Digitalni zavičaj.

 

Facebook stranica - Digitalni zavičaj - jakovlje.com

 


Povodom 200. fotografije odlučili smo se izdati zbirku  fotografija koja sadrži sve dosad objavljene fotografije na Facebook stranici. Zbirka sadrži 200 fotografija što se odnose uz jakovljanski kraj, a koje smo objavili od sredine studenog 2015. godine do sredine lipnja 2016. godine. U zbirku smo uvrstili i četiri rodoslovna stabla, kao i 13 fotografija vezanih uz Bistranski kraj koje smo također dosad objavili u okviru projekta. Uvrstili smo i tri (nenumerirane) fotografije iz rubrike „Objave posjetitelja“.

Za naslov “Kipeci iz Jakovljanskog kraja” smo se odlučili zbog višestrukog značenja riječi “kipec”. Dok “kipec” može biti obična slika ili fotografija, “kipec” može biti i sveta slika. Ima li bolje simbolike za ovo vrijedno blago iz našeg kraja?

Fotografije su grupirane tematski, a brojevi uz njih označavaju redoslijed objavljivanja na Facebook stranici.

Zahvaljujemo se svima koji su nam velikodušno ustupili svoje obiteljske fotografije. Zahvaljujemo se obiteljima Bužinec, Coha, Hrešćan, Hrgetić, Klancir, Klančir, Mihaljek, Šimunković, Šipek, Tumpa i Vrabec, ali i svima onima koji su nam anonimno poslali svoje fotografije.

Pozivamo i sve ostale da se uključite u naš projekt.

Zbirku fotografija možete preuzeti na sljedećem linku: Kipeci iz Jakovljanskog kraja.


Jakovlje