Predavanje: Povijest obiteljskih zadruga u jakovljanskom kraju 1848. – 1914.

Pozivamo vas na predavanje “Povijest obiteljskih zadruga u jakovljanskom kraju 1848. – 1914.” Saznajte koje obiteljske zadruge su postojale u Igrišću, Jakovlju i Kraljevom Vrhu nakon ukidanja kmetstva u drugoj polovici 19. stoljeća i kako je izgledala dioba jedne obiteljske zadruge zbog koje je nastao tipični zagorski pejzaž sitnih i rascjepkanih parcela.

Uz predavanje o povijesti obiteljskih zadruga u jakovljanskom kraju moći ćete pogledati i izložbu “Jakovljani i jakovljanski kraj u novinskim člancima 1848. – 1914.”

Predavanje će se održati u petak, 7. listopada 2016. godine u 18:00 sati u prostorijama Vatrogasnog doma u Jakovlju, Adele Sixta 2.

Predavanje organizira Proksima – udruga za edukaciju i razvoj u okviru projekta “Digitalni zavičaj”.

Pozivamo vas i da donesete na skeniranje fotografije i dokumente vezane uz jakovljanski kraj kako bi upotpunili našu zajedničku zbirku. Na skeniranje (ili fotografiranje) možete donijeti: fotografije, dokumente, zemljovide, novinske članke, pisama, dopisnice, razglednice, svjedodžbe, vojne knjižice, odlikovanja i uvjerenja o odlikovanjima, rodne, vjenčane i smrtne listove, domovnice, diplome, obrtnice, radne knjižice, molitvenike, potvrde o zaposlenju, putovnice, putne karte i sve ostale materijale koji imaju veze s jakovljanskim krajem.

Trajanje skeniranja ovisi o broju fotografija koje donesete, a u prosjeku 10 fotografija se skenira za manje od jedne minute. Nakon skeniranja fotografije Vam vraćamo.

Veselimo se vašem dolasku!

 

povijest-obiteljskih-zadruga