Digitalizacija dokumenata i predmeta vezanih uz Jakovljanski kraj u Prvom svjetskom ratu

Uključite se u prikupljanje i digitalizaciju dokumenata, fotografija i predmeta vezanih uz Jakovljanski kraj u Prvom svjetskom ratu (1914. – 1918.).

Ako posjedujete fotografije, dokumente ili predmete vezane uz sudjelovanje vaših predaka u Prvom svjetskom ratu, a koji su rođeni u jakovljanskom kraju javite nam se! Skeniranje i slikanje obavljamo na licu mjesta, a predmete i fotografije odmah vraćamo.

Na jesen ćemo izdati publikaciju “Jakovljanski kraj u Prvom svjetskom ratu (1914. – 1918.)” koja će biti posvećena sudjelovanju naših predaka u Prvom svjetskom ratu.

Obradit ćemo sudjelovanje osoba koje su rođene u Jakovlju, Igrišću i Kraljevom Vrhu u Prvom svjetskom ratu od kojih je više od 80 poginulo ili nestalo. Objaviti ćemo njihove kratke biografije, a obradit ćemo opće prilike u vrijeme rata u jakovljanskom kraju, ranjavanja, zarobljavanja i povratak s bojišta, zeleni kadar, vojničke pjesme koje su se pjevale za vrijeme rata, ruske zarobljenike u dvorcu Sixta, spašavanje vojnih obveznika slanjem u Ameriku, humanitarna društva, španjolsku groznicu i druge teme.

Javiti se možete putem e-maila info@jakovlje.com ili preko mobitela 095/595-83-59 (Mario Šimunković)

poziv jpg