Digitalni zavičaj na Archive.org

U okviru projekta Digitalni zavičaj organizirali smo u nekoliko navrata skeniranje starih dokumenata koji su u vlasništvu mještana. Pozivu se osim mještana odazvala i Župa Sveta tri Kralja iz Kraljevog Vrha. Prikupili smo, odnosno skenirali, više desetaka starih dokumenata od kojih su neki stari preko 160 godina.

Dokumente ćemo objavljivati, redom obrade, na Internetskom arhivu Archive.org koji omogućuje objavljivanje dokumenata/fotografija u velikoj rezoluciji.

Dokumenti su dostupni na Archive.org, a moguće ih je pretraživati prema ključnim rječima. Možete pretraživati i dokumente po mjestima na koja se odnose: Igrišće, Jakovlje, Kraljev Vrh (i okolna mjesta: Kraljev Vrh: Pila, Slatina, Strmec,).

Na starim dokumentima možete pronaći imena svojih predaka koji su pohađali školu, sudjelovali u radu Župe ili se spominju u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa.

Zahvaljujemo svima koji su doprinijeli povećanju zbirke starih dokumenata!

Mario Šimunković

Autor članka po struci je magistar ekonomije. U slobodno vrijeme, među ostalim, bavi se istraživanjem lokalne povijesti i rodoslovnim istraživanjem. S područja općine Jakovlje istražuje prezimena Mihaljek, Jarčan, Tuđen i Šipek.